Nytt matematikk-kurs for søkere til sykepleieutdanningenFra høsten 2021 tilbyr vi en ny runde med matematikk-kurs for søkere til sykepleieutdanningen, i samarbeid med Nettskolen i Nordland.


- Kurset er for deg som bor i Nordland eller Trøndelag og som har for lav karakter i matematikk for å søke opptak til sykepleieutdanningen ved Nord universitet, forteller prosjektleder Trine Holmvåg.


Kurset er gratis og 100 % nettbasert. Du får individuell oppfølging og hjelp fra dedikerte mattelærere som jobber hos Nettskolen i Nordland.


Målet med kurset er å styrke rekrutteringen inn til sykepleiestudiet. Høsten 2019 ble det innført nasjonale krav om at søkere til sykepleieutdanningene må ha minimum 3 i norsk og matematikk fra videregående for å kvalifisere til opptak. Dette har ført til at flere som søker sykepleiestudiet ikke lengre er kvalifisert.


- Med dette kurset ønsker vi å hjelpe de som har for lav karakter i matematikk fra videregående frem til en nye privatisteksamen, slik at de kan forbedre standpunktkarakteren sin, sier Holmvåg.


Trine Holmvåg håper på mange søkere til kurset

Har du yrkesfaglig bakgrunn?

Kurset er aktuelt for deg som har fullført 3-årig videregående opplæring, og som trenger å forbedre standpunktkarakteren din på vitnemålet.


- Dersom du har tatt yrkesfag må du sannsynligvis ta et fag som gir deg flere timer. Vi anbefaler at du tar kontakt med ditt lokale karrieresenter for veiledning om hvordan du kan gå frem, sier Holmvåg.Påmeldingen åpner 1. august

Fra 1. august åpner vi for påmelding. De første 30 som melder seg på og som er kvalifisert, vil få tilbud om plass. Det kan være lurt å være tidlig ute med å melde seg på.


For mer informasjon og påmelding, se www.nord.no/mattekurs