Stor interesse for ny desentralisert sykepleieutdanning på HelgelandØyvind Christensen (studieleder), Kjell Jacobsen (Studiestedsleder) og universitetslektorene Trine Kaspersen og Anne Lise G. Loftfjell
Øyvind Christensen, Kjell Jacobsen, Trine Kaspersen og Anne Lise G. Loftfjell oppfordrer deg til å søke.

Høsten 2021 starter Nord universitet et nytt desentralisert utdanningstilbud i sykepleie på Helgeland.


Det nye studiet vil gå over fire år og skal supplere dagens heltidstilbud.

- Dette gjør vi for å kunne utdanne enda flere sykepleiere til regionen, sier Gøril Ursin, dekan ved Fakultet for sykepleie og helsevitenskap ved Nord universitet.


Alle studieplasser er forbehold søkere fra Helgeland


Det nye studiet har bakgrunn i prosjektet Sykepleier i Nord og samarbeidet med Statsforvalteren i Nordland og Trøndelag, der et av målene er å utdanne flere sykepleiere til regionene. For å komme inn på studiet må du ha bostedsadresse i en kommune på Helgeland, i tillegg til de nasjonale karakterkravene.


– Det er første gang vi tar i bruk et slikt regionalt opptakskrav. Det har derfor vært knyttet ekstra spenning til hvordan dette vil slå ut på søkertallene. Det er god søkning til studiet så langt, og ekstra gledelig er det når vi vet at dette er lokale søkere som bor i regionen, sier studiestedsleder Kjell Jacobsen ved Campus Helgeland.Studere der du bor

– Det betyr at studentene skal kunne bo hjemme størsteparten av studietiden. Vi vet at studenter på desentraliserte studier ofte har familie som de ikke vil reise fra. Derfor vil vi ta i bruk mulighetene teknologien gir oss, slik at vi kan tilby den teoretiske undervisningen der studentene er, sier Øyvind Christiansen, studieleder for sykepleieutdanningen ved Mo i Rana. – Det vil fortsatt være noen fysiske samlinger i forbindelse med praktiske øvelser og simulering. Da møter studentene her hos oss, på studiested Mo i Rana, legger Christiansen til. Interesserte kandidater kan søke studiet helt frem til 15. april. Dersom de trenger mer informasjon om studiet eller opptak, kan de ta kontakt med oss på sykepleieutdanningen, eller melde seg på vårt nettmøte 14. april fra 18.00-21.00. – For de som går med et ønske om å studere sykepleie lokalt, så er det bare å hive seg rundt å søke studiet, avslutter Jacobsen og Christiansen.