top of page

Svenske Daniel har blitt helgelending


På jobb: Operasjonssykepleier Daniel Lindberg.

Daniel Lindberg (45) liker at det er litt adrenalin på jobb, derfor trives han veldig godt i jobben som operasjonssykepleier. Opprinnelig er han fra Sverige, men har slått rot og blitt en ekte helgelending.


Tekst: Asli Helen Katrin/foto: Bjørn Leirvik.

Daniel har nettopp blitt far for andre gang, og sammen med sin kone og to gutter har han funnet seg godt til rette i Sandnessjøen.

- Nå har vi kjøpt hus og trives veldig godt. Jeg har definitivt blitt sandnessjøværing og arbeidsplassen er fantastisk.


Han flyttet til Norge fra Østersund for åtte år siden for å jobbe. I Tromsø fant han sin kone, som opprinnelig er fra Brønnøysund – og selv har han en mormor fra Bindal. Som barn var han ofte der. Det var kanskje derfor ikke helt tilfeldig at han til slutt havnet på Helgeland. Da stillingen ble utlyst i Sandnessjøen, spurte han seg litt rundt.

- Bodø skrøt veldig av miljøet her i Sandnessjøen, så det var enkelt å ta valget.


Sykepleieryrket er teknisk og spennende

- Hvorfor er sykepleieryrket ditt yrke, og hvorfor vil du anbefale andre dette? - Det er teknisk og spennende. Jeg vet ikke alltid hva jeg havner oppi når dagen starter. Det aller mest spennende er problemløsningen. Å være operasjonssykepleier er moro og variert, spesielt når man har et godt team å jobbe sammen med. Samtidig er det en stor fordel å få lov å jobbe med en pasient om gangen.


Når det er rolige dager utnytter han tiden til prosedyrer og fagutvikling.

- Det er veldig gunstig å jobbe som operasjonssykepleier her, det er ikke så stort som i Bodø eller Tromsø. Det er ikke samme trykket, så hvis du har familie er det perfekt. Det er akkurat passe stort, påstår Daniel.


Fyller fritiden med friluftsliv

Daniel vet å utnytte mulighetene Helgeland gir, og han er en ivrig fjellklatrer. Det er raskt og enkelt å komme seg til fjellet, eller de «tusen øyene» rett utenfor.

Imponert over mulighetene: Daniel elsker å klatre

- Helgeland er en av de tre vakreste stedene i landet! Det er en vanvittig fin plass for friluftsliv. Det er bare Lofoten og Åndalsnes som er i samme klasse.

Han inviterer gjerne flere svenske sykepleiere til Norge.

- De kan få mitt telefonnummer om de vil. Det er mange fordeler med å jobbe i Norge, sier Daniel.

Comments


bottom of page